Afgelopen week weer heerlijke dingen gemaakt, sommige nieuw,
sommige niet, sommige gezond, maar ook een keertje een broodje shoarma, want
ook dat moet soms kunnen.
Zaterdag
hebben we een heerlijke paella gemaakt, of eigenlijk heeft mijn man die
gemaakt. Ik heb alleen geholpen met de voorbereidingen. Deze keer aten we een “Kippaella
uit Andalusië” uit het boek “Paella!” van Penelope Casas. Een heerlijke paella
met, zoals de titel al doet vermoeden, kip, maar ook met paprika, serranoham blokjes,
tomaten, oesterzwammen, sperziebonen en groene aspergetips.
Terwijl
mijn man de paella bereidde, heb ik me alvast bezig gehouden met het gerecht
van zondag: Ragú van varkensvlees met rode wijn en pappardelle uit de Delicious
magazine van november 2013. Dit recept is afkomstig van een Ierse dame: Katie
Quinn Davies. Katie fotografeert, blogt en schrijft over “food”. Dit heerlijke
recept kost veel tijd, maar het resultaat is echt superlekker!
Voor
de ragú wordt een groot stuk varkensvlees (varkensschouder) eerst heel langzaam
gebraden (6 uur in de oven) en daarna wordt de saus gemaakt, waarin aan het
einde het, in stukjes getrokken, varkensvlees wordt toegevoegd. Heerlijke
smaken en niet moeilijk te maken, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Bijkomend
voordeel: het huis geurt heerlijk. Ik ben alleen vergeten een foto van het eind
resultaat te maken :-( Hier een foto van
de pruttelende ragú.
Woensdag
heb ik een heerlijke goulashsoep gemaakt uit het boek Koken met Karin - Zonder
pakjes & zakjes van Karin Luiten (http://www.kokenmetkarin.nl/).
Ook dit recept heeft wat tijd nodig, maar is ook echt weer een aanrader. De
soep moet natuurlijk wat langer op staan, maar dit is het zeker waard.
Ik kan
het boek Zonder pakjes & zakjes sowieso aanraden. Het boek staat vol
heerlijke recepten om zelf alles te maken. Zelf maken hoeft niet duur of
ingewikkeld te zijn en is vaak vele malen lekkerder dan de pakjes en zakjes uit
de supermarkt. Ik weet in elk geval zeker dat ik nog meer dingen ga uitproberen
uit dit leuke boek!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten