vrijdag 22 november 2013

Sinterklaas en een heerlijke visschotel!

Het afgelopen weekend was best druk en ook in de afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest. Zaterdag ben ik bijna de hele dag op pad geweest met mijn dochter die, nu ze in de 5de van het VWO zit, langzaamaan moet gaan nadenken over een vervolg na haar VWO. En afgelopen zaterdag was er een open dag op de Universiteit van Amsterdam. Prachtige locaties in het midden van Amsterdam en dan maken we er maar gewoon een gezellige dag van. Dochterlief kan in elk geval een paar studies van haar lijstje schrappen, maar ik geloof dat ze nog niet echt heel veel duidelijkheid heeft gekregen over de richting. Ze heeft eerder (nog) meer mogelijkheden ontdekt. Gelukkig heeft ze nog even de tijd ;-)

Doordat ik zaterdag de hele dag op pad was, heb ik de intocht van Sinterklaas bij ons in het stadje gemist en ik ben daarom zondag met onze kleine grote man naar het nabijgelegen Edam gegaan om daar de Goedheiligman te verwelkomen. Kleine grote man blij en helemaal blij toen hij een “creeper” knuffel in zijn schoen aantrof. Dat Minecraft… dat doet toch wat met al die jongetjes.




We hebben in het weekend toch heerlijke dingen gegeten, die we tussendoor moesten klaar maken. Hieronder een recept waar we al een paar keer van hebben genoten. De saus kun je ook een dag van tevoren maken, waardoor de totale bereidingstijd op de dag zelf een stuk korter wordt.


Vis met aardappels en Arrabbiata saus uit de oven


Wat heb je nodig (4 personen)

Voor de Arrabbiata-saus (pikante tomatensaus):
  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook, geplet
  • 1 rode peper, gehakt
  • 4 ansjovisfilets, gehakt
  • 2 blikjes of pakjes tomatenblokjes (goede kwaliteit)
  • 1 flesje Sugo Pomodorini


Voor de visschotel:
  • 750 gram scholfilet
  • wat bloem
  • 4-6 el olijfolie
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt

Hoe maak je het?

Stap 1 - De Arrabbiata-saus Bak de knoflook in wat olijfolie en voeg de rode peper en de ansjovis na een paar minuutjes toe. Blijf goed roeren. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de sugo pomodorini toe en laat het ongeveer 5 minuten op hoog vuur bakken. Zet het vuur nu laag en laat de saus ongeveer 1 uur inkoken.

Stap 2 – De visschotel Verwarm de oven voor op 180° C.

Bestrooi de visfilets met bloem en klop het overtollige bloem eraf. Bak vervolgens de scholfilets in wat olijfolie in de koekenpan rondom bruin. Ze mogen niet gaar te worden.

Snijd de aardappels in dikke plakken en kook de plakken in ruim water met wat zout bijna gaar.

Nu kan de opbouw van de schotel beginnen: Doe eerst een laagje van de saus (1/3 deel) in de schaal of braadslee, dan de vis in een laag verdelen. Doe hier weer een laag Arrabbiata-saus (weer 1/3 deel) op en leg dan de aardappelplakjes hier bovenop. Tenslotte doe je de rest van de Arrabbiata-saus erover.

Bak de visschotel in ongeveer 40 minuten gaar. Neem de schotel uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten.

Verdeel de peterselie erover en serveer met een lekkere salade.



Kook, eet, geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten