maandag 15 september 2014

De week is al weer begonnen, wij aten dit vorige week...

We houden het vol! Gisteren hebben we samen het menu bedacht voor de komende week en vanochtend de boodschappen al weer in huis gehaald. 

Vorige week aten we dit:

Maandag 8 september 2014
Noedels Singapore stijl
Mijn dochter vindt dit recept helemaal niks en daarom koos ik ervoor het op maandag te maken. Zij is namelijk op maandag laat uit school en moet vroeg weer op het trainingsveld staan. En aangezien school en voetbal beide in Amsterdam zijn én mijn ouders vlak bij de voetbalclub wonen, is het handig, maar natuurlijk ook gezellig, dat mijn dochter elke maandag bij mijn ouders eet.
Dit recept is snel te maken en je kunt er zelfs de restjes van de dagen ervoor voor gebruiken. Ik heb het recept op de site toegevoegd: http://www.all4kitchen.nl/noedels-singapore-style




Dinsdag 9 september 2014
Hartige taart met kip en rauwe ham
Dit recept hebben we al vaker gemaakt als empanadas, maar we vinden het zo lekker, dat we besloten er een taart van te maken. En dat was een goed idee!
Volgende keer maken we hem alleen met alleen een bladerdeeg deksel, want aangezien het mengsel een beetje vochtig was, werd de bodem een beetje te zompig. We gaan et recept nog even verbeteren en als hij perfect is, zet ik hem op de site.



Woensdag 10 september 2014
Runderschnitzels met patat
Éen keer in de week mogen we iets minder gezond eten, maar dat betekent niet dat het niet lekker mag zijn. Onze slager, http://leospronk.keurslager.nl/, verkoop heerlijke runderschnitzel met een soort pesto-marinade. Mijn zoon is er dol op, en aangezien hij op dit moment een lasige eter is, zijn wij blij met alles wat hij lekker vindt. 
We aten er zelfgemaakte patat bij.


Donderdag 11 september 2014
Surinaamse bami
Wij zijn gek op Surinaams eten en halen regelmatig ook heerlijke gerechten bij een Surinaamse (afhaal)restaurant/toko in Amsterdam: Lalla Rookh. De bami is daar echt heerlijk, maar het is ons nog niet gelukt deze zelf te maken. Nu volg ik al een tijdje een foodblogster en zij blogde enige tijd geleden een recept voor Surinaamse bami. Het zag er veelbelovend uit, dus hij kwam op mijn lijstje van uit te testen recepten. Donderdag was het zover. Het grappige is dat deze bami gemaakt is van spaghetti en niet van mie. Maar dan smaakt nu juist heerlijk. Deze bami is snel te maken en is echt superlekker!
Het recept is te vinden op de blog van Francesca kookt!: http://www.francescakookt.nl/surinaamse-bami/ 





Vrijdag 12 september 2014
Uit eten 
Mijn ouders hadden ons en mijn zus uitgenodigd om te gaan eten bij restaurant Theo van den Hogen in Volendam, hét favoriete restaurant van mijn ouders. Het etentje was ter gelegenheid van het feit dat mijn vader een zeer zware periode heeft overleefd. Afgelopen zomer heeft hij een zeer heftige operatie doorstaan en na een lange tijd in het ziekenhuis, gaat het nu weer helemaal goed met hem. Hij moet nog wat aansterken, maar het is een taaie. We hebben heerlijk gegeten en genoten, natuurlijk kon ik niet anders dan vis eten in dit Volendamse restaurant!



Zaterdag 13 september 2014
Hete kip met komkommersalade
Zaterdag is door het voetbal van mijn dochter altijd een lastige avond voor het eten. Door een blessure deed ze niet meer zaterdag, maar natuurlijk is ze wel met haar team meegegaan om de supporten. De wedstijd begon pas om 15.00 uur en was in Berkel. Omdat zij zelf niet speelde, ben ik deze keer niet meegegaan, maar ik heb haar om 19 uur in Amsterdam opgepikt. Daarna moesten we nog eten, vandaar de "makkelijke keuken". Dit gerecht komt uit een Allerhande en is bij ons favoriet. 
Het recept vind je hier: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R577356/hete-kip-met-komkommersalade
Wij vinden dit gerecht niet erg pittig, zoals de titel wel doet vermoeden. Maak vooral ook de komkommersalade erbij, want die past er prima bij. Omdat ik was vergeten kroepoek te halen, hebben we die zelf gebakken.






Zondag 14 september 2014
Vis-tajine
Wij willen eigenlijk meer vis eten, maar dat komt er niet altijd van. We hebben ook niet heel veel recepten met vis in ons repertoire, maar af en toe komt er eentje bij. Toen ik dit recept zag in een oude Delicious van september 2011, leek het me een prima gelegenheid om onze tajine weer eens te gebruiken. Helaas bleek dat het gerecht toch niet in de tajine gemaakt werd en toen hebben we maar gewoon een braadpan gebruikt. We hebben wat meer pit in het gerecht toegevoegd, omdat het anders een beetje flauw was naar onze smaak. We aten er rijst met een restje komkommer bij.










kook - eet - geniet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten