maandag 22 september 2014

Onze eetweek (week 38)

Jeetje, alweer een week voorbij, wat gaat de tijd toch snel. Vanochtend was het nog echt heel donker, toen ik opstond. De dagen worden snel korter en ook het weer lijkt een beetje om te slaan. Zal de herfst gaan beginnen?

De eetweek is ook weer voorbij en hieronder kun je lezen wat wij allemaal aten.

Maandag 15 september 2014
Kip met chorizo en aardappelen uit de oven
Dit is zo'n makkelijk maar heel erg smakelijk gerecht. Het duurt wel even, maar de oven doet het werk. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en zelf in de vakantie in Frankrijk, was dit makkelijk te maken.
Het recept vind je hier: http://www.all4kitchen.nl/kip-chorizo-aardappels-oven





Dinsdag 16 september 2014
Lasagna
Een klassiek recept, maar handig omdat je hem van tevoren kan maken. Ik maak hem altijd wat eerder op de dag en kan hem dan zo de oven inschuiven. Half uurtje in de oven op 180° C en klaar is Kees! Hier zie je een foto van de saus, van het eindproduct ben ik vergeten een foto te maken :( Het recept volgt snel op de site.




Woensdag 17 september 2014
Hamburgers met patat
Ja dat is weer de "slechte" eetdag, die wij eens per week houden. Heerlijk genoten van (zelfgemaakte) hamburgers met patat. Hier laten we de foto maar achterwege ;)


Donderdag 18 september 2014
Ceasar salad
Aangezien het weer nog steeds super-zomers is kozen we voor deze dag een heerlijke salade. Een favoriet, de salade werd geserveerd met een knapperig stuk stokbrood.
Voor het recept moeten jullie nog even geduld hebben, die komt er snel aan.





Vrijdag 19 september 2014
Risoni met gehaktballetjes 
Dit was echt een topper! We hebben dit recept uit de nieuwste Delicious magazine (oktober 2014) en waren er allemaal direct weg van. De gehaktballetjes worden gemaakt van varkenssaucijsjes en als je goede kwaliteit worst koopt, proef je dit echt. Voor de risoni heb ik semi de orzo gebruikt, beide pastasoorten lijken een beetje op een rijstkorrel. Dit is een echte aanrader en wij gaan hem zeker vaker maken.


Zaterdag 14 september 2014
Kipcurry met pandanrijst
Zoals ik al eerder verteld blijft zaterdag een lastige dag, zeker als mijn dochter een uitwedstrijd moet voetballen. En dan helemaal als ze ver moet voetballen, en als ik zeg ver dan bedoel ik ook ver. Ruim 2,5 uur met de bus en als ze dan pas om 14.30 uur speelt, dan komt ze dus pas tegen 20.00 uur thuis. Nu eten wij altijd best laat, maar half negen vinden we toch wel heel erg laat. We besloten dus maar iets vroeger te eten en kozen voor een geurige kipcurry. 



Zondag 21 september 2014
Crêpes met Aziatisch stoofvlees
Zondag! Een heerlijke rustige dag, wij proberen de zondag altijd vrij te houden. Heerlijk genieten van het gezin, de rust of juist niet. Maar geen verplichtingen en als we zin hebben lekker te koken. Dit gerecht komt uit een blad dat uitgegeven wordt door de Keurslager en heeft wel even tijd nodig. Het gerecht moet maar liefst 3 uur stoven in de oven, maar de geuren die dan in huis hangen...
Het recept staat ook op de site van de Keurslager: http://www.keurslager.nl/recipebase/view/31406/1638083
 
 


Tot volgende week!

kook - eet - geniet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten